​Poncichter Nyár

Időpont: 2022.06.17-19

2022-ben először – remélhetőleg hagyományteremtő jelleggel- egy ígéretes boros rendezvény vár Benneteket a Vizes VB soproni programjai idején.

Időpont: 2022. június 17-19. péntek-vasárnap

Helyszín: Sopron belvárosa, Várkerület, Mária szobor

Résztvevő borászok: a Soproni Borút Egyesület tagjai

A rendezvény háziasszonya: Barabás Évi

Programok:

· A rendezvény teljes ideje alatt Sopron és környéke borászatainak kitelepülése

· Ízek utcája – a food truck legjavából

· Kézművesek tere- minőségi kézműves termékek vására, a széles választék érdekében minimum 10 pavilonnal, ami az egységes megjelenés érdekében a borászatok pavilonjaival azonosak

június 17.péntek

16.00- Chameleon Jazz Band

A jazz band az elmúlt években 9 európai ország 50 városban több mint 350 koncertet adott.

Számos tematikus estjük vált ismertté az elmúlt időszakban, de legnagyobb sikereiket kétségkívül show-műsoraikkal aratják. Különleges hangulatú és egyéni stílusú koncertjeik igényes szórakozást garantálnak.

18.00- Myrtill és a SWINGUISTIQUE

Myrtill nemcsak az egyik elsőszámú jazzénekesnő, hanem a francia dalok talán leghitelesebb előadója hazánkban. Nevével a kiváló szakmai felkészültség és elegancia fonódott össze. Talán legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing muzsikát játszó Myrtill és a SWINGUISTIQUE.

20.00 – Bódy Magdi és a Freedom vendég: Révész Sándor

2021-ben a MÜPA-ban hatalmas sikerű jubileumi koncertet adó előadóművész a jazz és a magyar

pop – és rockzene örökzöld dalaival, egy ikonikus vendéggel és egy remek zenekarral áll színpadra.

június 18.szombat:

10.00 – 17. 00 – Vitéz László bábjáték automata

Interaktív bábjáték-automata, amelyet a Kolibri Színház két művésze

üzemeltet. “Bedobod a valamit, és kijön a valami.” Ha például gyerekrajzot tuszkolsz az automatába, mese lesz, mi kijön.

A különböző bábok hol verset mondanak, hol mesélnek és énekelnek. Mindeközben folyamatos kontaktusban vannak a közönséggel és a gépet éppen működtető gyermekkel (vagy felnőttel)

11.00 – Kiskalász koncert

A gyerekkoncertek palettáján az egyik legszínvonalasabb zenekar. Hat lemezük jelent meg, melyből kettő aranylemez lett. Koncertjeik igazi családi élményt nyújtanak.

12.00 – A Langaléta Garabonciások találkozása a kurtalábú közönséggel

gólyalábas utcaszínház

14.00 – Danny mesél – A fán lakó gyermekek

Danny Baint, a Magyarországon élő, amerikai származású zenészt már sokan ismerhetik gyerekeknek szóló zenés és színházi programjaiból. Egy Danny mesél című előadáson ugyanakkora eséllyel találkozhatsz tradicionális afrikai dobokkal és brazil berimbauval, mint egy házi készítésű harsonával, amely egy konyhai mosogatóból készült, vagy egy xilofonnal, ami fémhulladékból és egy létrából lett összetákolva. Fülbemászó dallamok, izgalmas történetek, és Danny egyedi zenés komédia-stílusa együtt egy olyan különleges előadást hoznak létre, amely az egész családnak szól.

15.30 – Gőzerővel

Humoros akrobatikus világmegváltás 30 percben. Időutazó vándorcirkusz, ahol három fura figura egy gőzhajtású velocipéd triciklivel járja az idő és a tér végtelen labirintusát.

16.00 – Strokes

A soproni ütő együttes játszik bármin és mindenen. Olyan nincs, hogy valami nem hangszer. Európában szinte egyedülálló módon használnak színes, hangolt csöveket, melyekkel bármilyen komolyzenei, vagy könnyűzenei sláger előadható.

18.00 – Váci Eszter Quartet

Eszter senkiéhez sem hasonlítható fátyolos hangján és a remek kíséretével előadott dalok mély érzelmekről, fanyar humorról, a pillanat megragadásának élményéről tanúskodnak. Vagy éppen egy költözés bánatairól szólnak.

20.30 – Swing Over

Tűzzsonglőr stílusú utcai show

21.00 –Kéknyúl

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A csapat hangzását Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája és Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres, óceántúli éneke határozza meg, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal.

június 19. vasárnap

10.00-17.00 – Minicirkusz

A Tintaló Társulat cirkuszi sátrában a bábok parányiak, de az előadások annál nagyobb élményt nyújtanak. Belépés csak gyerekeknek!

11.00 – Rutkai Bori Banda

Vidám, vagány dalok a gyerekeknek és az egész családnak. Rutkai Bori, aki aktív képzőművészként, a Budapest Bár egyik énekeseként, valamint saját zenekara, a Specko Jedno révén is ismerős lehet a közönség számára, a gyerekkoncerteken saját kezűleg készített bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat.

12.00 – Fenevadak az utcán

Óriásbábos játék kikiáltóval, élő zenével, még élő muzsikusokkal! Állati produkciók emberi erővel! Viadal, medvetáncoltatás, aeroszkander, lovas magasiskola. Mindez 3D-ben!

14.00 – Karmesterjáték a Béla Műhellyel

Ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, bicikli és számítógép alkatrészekből, teknőből, serpenyőkből és papír dobozokból készítenek hangkeltő eszközöket Terebessy Tóbiással és a Medence Csoporttal közösen. Néhány, a maga nemében egyedülálló hangszert és ugyancsak egyedülálló zenei játékot fejlesztettek ki az elmúlt pár évben.

A Béla Műhely karmesterjátéka egy olyan csoda, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia.

„…Nincs más dolog, fel kell állni egy lecsóslábosra, kalimpálni kézzel-lábbal, mozgatni a testet, pofákat vágni, és ezt a zenészek értik mind, rajta vannak minden rezdülésen, a látványt akusztikus formába öntik, megszólal a zene, mindenki boldog.”

16.00 – Follow The Violin & FMaN.

A formabontó, fiatal hegedűművész és beatbox találkozott ebben a felállásban. Farkas Izsák és Molnár Tibor Attila rutinos live act duójának nem mindennapi koncertje.

18.00 – Ripoff Raskolnikov Band

Ripoffot 1987 novemberében láthatta először a magyar közönség. Azóta számtalan koncertet adott nálunk, sőt immáron Magyarország az egyik otthona. Dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát lefedik, mint a szerelem, az utazások, a mindennapok gondjai, szenvedély, veszteség, szépre való törekvés és az életéhség. A Ripoff Raskolnikov Band ma ez egyik legkiválóbb produkció a hazai palettán, a tagok egytől egyig a műfaj élmezőnyébe tartozó veteránok.

20.00 – Budapest Bár

Vendég énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Kollár- Klemenz László, Kiss Tibi

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.