#Sopron #Szabadidő

Advent Sopronban

2023.12.06.

Idén különleges ajándékot kapott Sopron, hiszen hosszú évek után gyönyörű hóeséssel örvendeztetett meg minket Advent első hete. Tartson velünk egy karácsonyi sétára, mi pedig elkalauzoljuk Önt a patinás műemléki épületek között vezető macskaköves utcákon a Soproni Adventi Vásárba!

Első állomás: a soproni Fő tér

A Hotel Palatinus-tól indulva, az Új utcán végigsétálva, 3-4 perces utat megtéve el is jutunk a város szívének számító Fő térre, amit a polgárok és a város vezetése is nagy becsben tart. Miközben lépdelünk a Fő tér felé olyan épületek mellett haladunk el, mint az Ó-Zsinagóga vagy a különleges építészeti jegyeket viselő „vasalóház”.

A Fő téren először a város adventi koszorújával találkozhatunk, mely a hagyományos szokásokat alapul véve egy kör alakú kreáció, melyet három lila és egy rózsaszín gyertya díszít.

A koszorútól indulva kényelmes kört írhatunk le a város közepén elterülő téren. Megcsodálhatjuk a Betlehemet, az óriási adventi kalendáriumot és betérhetünk a már-már ikonikussá vált Gyógygödörbe is, ahol a szóbeszéd szerint vétek elmulasztani a velős pirítóst.

Legyen Ön is kisangyal!

Sopronban Ön is angyal lehet egy fotó erejéig. A Fő téren, a templom oldalában található aranyszínű, szárnyas installáció elé állva olyan fényképet készíthet magáról, mintha szárnyai és glóriája lenne.

„Titkos” átjáró a Tűztorony alatt

Advent idején városunk jelképe, a Tűztorony is ünnepi díszbe öltözik. Mielőtt azonban tovább indulnak a Mária-szobor irányába, másszák meg a torony lépcsőit és csodálják meg a maguk elé terülő, fényárban úszó városi panorámát.

Éljék át ezt a csodát ingyen! Tudta, hogy ha a Hotel Palatinus-ban töltött pihenése alatt értékeli a szállodát Tripadvisor-on vagy Google-ön, mi ajándék Tűztorony belépővel háláljuk meg Önnek?

Második állomás: vásári forgatag a Várkerületen

A Tűztorony alatti folyosón, a Várfal sétány mellett elballagva a Várkerületre érünk, ahol azonnal a város karácsonyfája fogad bennünket. Itt belevethetjük magunkat az adventi vásárok adta élvezetekbe, hiszen egymást váltják a nevezetes soproni borászatok kis faházai, és az igazi, erdélyi kürtőskalácsosok.

Aki a hasának is szeretne kedvezni, szívből ajánljuk a langallót és a fokhagymás lángost, mi már mindkettőt teszteltük.

Az idei évben egy nagy sátor is felállításra került, ahová bemenekülhetünk elfogyasztani elemózsiánkat és forró italunkat.

A Széchenyi-tér felé haladva pedig egy kellemes sétával visszajutunk a Hotel Palatinus ajtajához.

Fedezze fel az osztrák vásárokat is!

Ha több napra érkezik hozzánk, érdemes ellátogatni a határ túloldalára is. A környéken rengeteg pár napos adventi vásárt is kialakítanak osztrák barátaink, ezek a rendezvények általában pénteken nyitnak, vasárnap pedig bezárják kapuikat. Ebbe a csoportba tartoznak az alábbi karácsonyi vásárok:

  • 2023. december 8-10: Lackenbach-i kastély, ahol hagyományos osztrák krampuszokkal is találkozhat,
  • 2023. december 15-17: Adventi vásár az Esterházy-kastélyban

Állandó karácsonyi vásárok a környéken:

  • Eisenstadt ódon utcácskáin hangulatos forgatag várja november 24. és december 24. között
  • Ruszton, a legendás Fertő-parti kisvárosban az óváros házai között kalandozhat november 17. és december 17. között
  • Bécs legendás vására a Rathausplatzon várja Önt 2023-ban is, de érdemes egy egész napos kirándulás keretében ellátogatni a Stephanplatzon található karácsonyi faluhoz is. A mi titkos bécsi kedvencünk a Rathausplatz-tól sétatávolságra található ART ADVENT a Karlsplatzon.

Kedvet kapott egy kis adventi kiránduláshoz?
Foglaljon közvetlenül, kedvező áron, akár már 27.100 Ft-tól ****-os kényelmet >>>