SopronDrum: JazzCsütörtök – Bartók – FKK – Szabó Trió

Időpont: 2022.07.07. 18:00

Fekete-Kovács Kornél & Szabó Dániel Ferenc & Bartók Vince A magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusainak koncertje

Jazzcsütörtök a Dohnányi teremben

A fertőrákosi barlangszínház új kezdeményezésként hirdeti meg a Jazzcsütörtök című programot. A műfaj és a borok kedvelőinek szeretnének koncertekkel egybekötött közös találkozást nyújtani. Először június 16-án lesz ilyen rendezvény, majd július 7-én, 21-én, augusztus 4-én és 18-án várják a Dohnányi terembe az érdeklődőket.

Drumcsütörtök Fekete-Kovács Kornélékkal

A SopronDrum nyitónapja a Jazzcsütörtök egyik jelentős koncertjét tartogatja, ugyanis július 7-én Fekete-Kovács Kornél, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc triója zenél a sorozatban.

A 2020-ban alakult zenekar tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai, akik Budapesten találtak egymásra. Instrumentális zenéjükben hangsúlyt kapnak a grooveok, melyeket improvizatív és szabad zenei elemek fognak közre. A hangszerek akusztikus hangjait elektronikus effektekkel színező trió végül közös hangfestményt alkotva egy kísérletező, stílusok határain kívül mozgó szintézist hoz létre, mely egyfajta kulturális reflexió, ami korunk zenei és társadalmi hatásaiból táplálkozik. Fekete-Kovács Kornél – trumpet, effects Zenész, zeneszerző, hangszerelő, Liszt Ferenc-díjas előadóművész, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője. Zeneszerzőként és előadóként egyaránt elismert és aktív tagja a magyar kortárszenei, és jazzéletnek. Szabó Dániel Ferenc – drums Zenész, zeneszerző. Jazz, világzenei és könnyűzenei előadók dobosaként ismerhető. Zenészként számos albumon közreműködött. Többek között a Mörk, a Gyémánt Bálint Trió, a Pátkai Rozina Quartet és a Bécsy Bence vezette Shinterz tagja. 2020-ban Lakatos Ablakos Dezső Jazz-előadóművészeti ösztöndíjas, 2019-ben a Mörk zenekarral “Az Év Junior Könnyűzenei Alkotójának” járó Artisjus-díjat, 2020-ban pedig Fonogram díjat nyert.

Bartók Vince – bass Zenész, basszusgitáros, Újfalusi Gábor Díjas, 2019-ben Lakatos Ablakos Dezső Jazz-előadóművészeti ösztöndíjas. Számos albumon és hangfelvételen játszik és a session munkák mellett több zenekarban is aktív zenész. Többek között a Gyémánt Bálint Trió, az Indigó, Gereben Zita, a Margo és a Rafael Mário Trió tagja.

Barlangbérlet
Bármely 4 db, különböző előadásra szóló jegy megvásárlása esetén a jegyek árából 20% kedvezményt biztosítunk.
(Az Ötórai hangoló, a Jazzcsütörtök és a Kékfrankos bérlet koncertjeinek kivételével)

Dohnányi bérlet
5 alkalomra szóló bérlet a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar „Ötórai hangoló” című koncert sorozatára. 6.000 Ft

Vadak ura – gyermekjegy
Minden 18 év alatti számára 50% kedvezményt biztosítunk a jegyek árából.
A kedvezményre való jogosultságot belépéskor ellenőrizzük.

50% kedvezmény a Soproni Petőfi Színház 2021/2022-es évadára váltott bérletes nézőknek
Bérletes nézőink a Barlangszínház 2022-es előadásai közül egy választott produkcióra kedvezményesen válthatnak jegyet. A kedvezmény csak személyesen érvényesíthető.

Drumbérlet
A SopronDrum fesztivál két koncertjének egy időben történő jegyvásárlása esetén 20 % kedvezményt biztosítunk a jegyek árából. A kedvezmény a két koncertre történő azonos számú jegy vásárlása esetén vehető igénybe.