Blog

2023.10.03.
BÉCS EGY KARNYÚJTÁSNYIRA

Magyarország legnyugatibb csücskében elhelyezkedő városunk megannyi látnivalója mellett azzal is kitűnik hazánk kulturális települései közül, hogy az osztrák határ közvetlen közelében fekszik. Szállodánk nem egy határon túli programlehetőséget kínál vendégeink számára, ilyen például a Fraknói Vár és az eisenstadt-i Esterházy-kastély meglátogatása, vagy a családok kedvence, a Familypark. Ám, ha már átmerészkedünk Ausztriába, nem szabad kihagyni a főváros, Bécs felfedezését sem, mely Sopronból 1 óra alatt könnyedén megközelíthető autóval, vagy vonattal is.

1 tartalmas nap az osztrák fővárosban

Bécs belvárosa egyszerre idézi a császári korszakot, és a modern metropolisz vonásait. A pezsgő mindennapok és az itt élő emberek sokszínűsége egy percre sem enged unatkozni. A történelmi belvárosban bármikor szembejöhet egy hintó, mellyel akár mi is körbejárhatjuk a nevezetességek sorát.

Mindent a szemnek

A számos múzeumnak otthont adó Hofburg palotakomplexum, az egykori császári rezidencia egy fontos pontja a városnézésnek, még akkor is, ha csak kívülről csodáljuk meg a gótikus stílusú épületegyüttest.

A Stephansdom Bécs egyik jelképe, 136 méteres tornyával pedig Ausztria legmagasabb templomának címét is magáénak tudhatja. Magyar nevén a Szent István-székesegyház gyönyörű panorámát nyújt azok számára, akik felkapaszkodnak 343 lépcsőjén.

A belvárosban egymást érik a szebbnél szebb építészeti stílussal, és annál is érdekesebb múlttal rendelkező épületek. Ilyen a Bécsi Operaház – Wiener Staatsoper -, mely az egyik legjelentősebb a világon. Különlegessége többek között abban rejlik, hogy minden nap más-más magas színvonalú opera –vagy balettelőadást mutatnak be itt, közreműködői között pedig gyakran fordulnak meg nemzetközileg elismert rendezők, színészek és díszlettervezők is.

A főváros egyik legnépszerűbb turistalátványossága a Schönbrunni kastély, ami parkjával az UNESCO Világörökség részét képezi, és akár önmagában is kitölthetne egy egész napos programot. A palota 40 legszebb terme vezetés nélkül látogatható, audioguide-ot pedig magyar nyelven is igényelhetünk a belépőjegy mellé. A kastélykertbe ingyenesen ellátogathatunk, melyben andalogva szökőkutak, labirintusok, titokzatos ösvények, s tökéletesen megalkotott virágágyások mellett páratlan kilátás tárul szemünk elé Bécs városára. A kastélytól pár perc sétával elérhetünk a Schönbrunni állatkerthez, melyet a világ legrégebbi állatkertjeként tartanak számon.

Gasztronómia és shopping

A kultúrát kicsit félretéve meglátogathatjuk a Mariahilfer Straße-t, mely a város legismertebb bevásárló útja, tele a legnagyobb márkák butikjaival.

Az óváros utcáit róva pedig számos lehetőségünk adódik betérni egy-egy eldugott, mégis központi vendéglátóhelyre, ahol szomjunkat akár híres osztrák sörökkel is olthatjuk. A bevállalósaknak több helyen maß-t is felszolgálnak, mely 1 literes korsónyi csapoltat jelent.

Ha autentikus ebédre vágyunk, nincs is jobb választás, mint egy hangulatos fogadóban elfogyasztott, klasszikus Wiener Schnitzel. Az édesszájúaknak pedig kötelező kör beülni egy eredeti recept alapján készített Sacher tortaszeletre egy tejszínhabos kávé kíséretében, a Hotel Sacher-be.

Bécs a legek városa

A Prater tökéletes lezárása lehet a napunknak egy kis lazítással. A város vidámparkja 1766 óta áll a szórakozni vágyók szolgálatában, különféle körhintákkal, hullámvasutakkal és adrenalint termelő játékaival. Itt ülhetünk fel a világ legnagyobb óriáskerekére is, melynek tetejéről 64,75 méteres magasságból csodálhatjuk meg a park lombokkal övezett területét, valamint a fővárost, egy újabb szemszögből.

Hogyan jutunk oda?

Sopronból Bécs az osztrák autópályán nagyjából 1 óra alatt elérhető. A belváros meglátogatását igencsak megnehezítheti, ha autóval szeretnénk a nevezetességek közelébe férkőzni, ezért érdemes csak a városhatárig vezetni, és keresni egy P+R (park and ride) parkolóházat, ahol pár euróért letehetjük a kocsit, innen pedig metróval vagy busszal könnyedén bejuthatunk a belvárosba.

Vonattal közvetlenül elérhetjük Bécs központját, kicsivel több, mint 1 óra alatt.

Kifizetődő vennünk egy 24 órás jegyet a tömegközlekedési eszközökre. A buszokon, metrókon és villamosokon nem szükséges felmutatni a jegyünket, de ha ennek hiányában találkozunk ellenőrrel, hamar megdrágul az utazási költség.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb cikkről, iratkozzon fel hírlevünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  További ajánlataink

  MEGAJÁNDÉKOZZUK A KÖZVETLEN FOGLALÁSÉRT!

  MEGAJÁNDÉKOZZUK A KÖZVETLEN FOGLALÁSÉRT!

  Foglalja le szállását weboldalunkon, vagy közvetlen elérhetőségeink bármelyikén, és amellett, hogy legkedvezőbb árunkat kapja, szobánként egy ajándékban is részesül!

  KEDVEZMÉNY A JÉGVEREM FOGADÓBA

  KEDVEZMÉNY A JÉGVEREM FOGADÓBA

  Ismerje meg Sopron gasztronómiai különlegességeit egy utazás keretében! Szállását a belváros Szívében elhelyezkedő Hotel Palatinus biztosítja, a bőséges vacsorát pedig a régi poncichter-negyedben található Jégverem Fogadó.