Projektjeink

Palatinus Hotel

                     

„Komplex szállodafejlesztés a soproni Hotel Palatinusban”

 • Kedvezményezett neve: Hercules Investment Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: Komplex szállodafejlesztés a soproni Hotel Palatinusban
 • Pályázati azonosító száma: ET-2020-02-069
 • Támogatás összege (Ft): 103 464 852 Ft
 • Támogatás mértéke (%): 45 %
 • A projekt tényleges fizikai befejezése: 2022.08.29

Szakmai tartalom:
A projekt keretében teljes mértékben felújításra került a Hotel Palatinus összes szobája, közösségi helységei 
és lobby-ja. Továbbá egy személyfelvonó is kialakításra került.
„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”

„Munkahelyi képzések a Hercules Investment Kft-nél”

 • Pályázó neve: Hercules Investment Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: Munkahelyi képzések a Hercules Investment Kft-nél
 • Szerződés száma: GINOP-6.1.6-17-2018-01034
 • Támogatás összege (Ft): 16 295 270 Ft
 • Támogatás mértéke (%): 100 %
 • A projekt megvalósításának kezdete: 2019.12.01.
 • A projekt tényleges fizikai befejezése: 2021.03.31.
 • Részletes szakmai tartalom:

Munkavállalóink a Közös Európai Digitális Kompetencia Keretrendszer 5 területén alapszintű digitális kompetenciákkal (IKER1-2) rendelkeznek. A vezetők felsőfokú végzettséggel és önálló felhasználói szintű digitális kompetenciákkal rendelkeznek.

Cégünk 2006-ban alakult. Legfőbb tevékenységünk a Sopronban található Palatinus szálló üzemeltetése. Bár székhelyünk budapesti, tevékenységeink végzése már régóta Sopronban összpontosul. Humán-erőforrás szükségletünk magas, és növekszik, tekintettel fejlesztéseinkre. Munkaerőigényünk átlagosan 22-29fő, mellyel a stratégiában meghatározott céljaink hatékonyan elérhetők, a létszám jelenleg is rendelkezésre áll. A megvalósítás során 29 dolgozó került bevonásra a munkahelyi képzésekbe. Munkavállalóink képzési igényét személyes megbeszélések során mértük fel.

A képzések között „Excel kezelés középfokon” képzés is megvalósult, mely az Ipar 4.0 megoldások alkalmazásához szorosan kapcsolódik. A Pályázati Felhívás 3.sz. szakmai melléklete, az IPAR 4.0 tudást megalapozó képzési célterületek alapján a képzés az ” adatkezelés, Big Data kezelés, adatkiértékelés, feldolgozás” célterülethez tartozik.

Cégünk tevékenységi körei között szerepel a TEÁOR 08 besorolás szerint az 5610 Éttermi-, mozgó vendéglátás tevékenység, mely az Irinyi Terv fejlesztendő területei között szerepel. A projekt során megvalósuló képzésekkel közvetlenül ezen tevékenységünk hatékonyságát is fejlesztettük, így projektünk az Irinyi Terv megvalósulásához hozzájárul.

Cégünk működtetéséhez elengedhetetlen informatikai tudás az Excel kezelés . Az Excel kezelés  révén a munkavállalók megszerezték a szükséges IKT-használathoz, vállalati digitalizációhoz kapcsolódó tudást.

Az „E-kereskedelem és webshop kezelés 30 óra” képzési program, amit képzési tervünkbe illesztettünk, digitális kompetenciafejlesztésre alkalmas, de az IKER 1. és IKER 2. szintű képzési programoknál magasabb szintű képzésnek felel meg.

A képzések hozzájárultak a hátrányos helyzetű munkavállalók kompetenciáinak fejlesztéséhez, ezáltal foglalkoztathatóságuk növeléséhez, ezzel növelve munkaerőpiaci pozíciójukat.

A képzéseket 2020.03.19-2021.03.30. között valósultak meg.

Az elégedettségmérést minden képzés esetében elvégeztük, és annak eredményeit cégünk minőségirányítási rendszerében és HR irányelveinek megfelelően értékeltük.

A képzőintézmény cégünk telephelyén látta el a képzési tevékenységét, munkavállalóink pedig a munkaidő terhére vettek részt a képzésekben. A képzés szervezési és operatív teendőit, illetve azok koordinálást és az egyeztetési feladatokat a pályázatban is megjelölt szakmai megvalósítók látták el. A képzések megvalósításához szükséges tárgyi és infrastrukturális szükségleteket biztosítottuk cégünk telephelyén, rendelkezésünkre áltl több tárgyaló-oktató terem, projektor, flip-chart tábla és egyéb prezentációs eszközök.

A képzés folyamatközi ellenőrzése során mérte fel a képző a résztvevők előrehaladását, a záróértékeléssel a program követelményeinek teljesítését. A képzést követően kérdőívvel mértük fel a képzés munkavégzés hatékonyságára kifejtett hatását.

„TERMELÉSI KIHÍVÁSOKAT SEGÍTŐ FEJLESZTÉS A HERCULES INVESTMENT KFT.-NÉL „

 • Kedvezményezett neve: Hercules Investment Kft.
 • Támogatás összege: 7 850 350 Ft
 • Támogatás mértéke: 70%
 • Projekt azonosítója: GINOP-1.2.8-20-2020-03338
 • Projekt befejezése: 2022. március 21.

A projekt keretében éttermünk új eszközöket tudott beszerezni, melynek segítségével hatékonyabb termelés válik lehetővé. Továbbá megújítottuk informatikai rendszerünket is, így a kiszolgálás gördülékenyebbé és átláthatóbbá válik.

„FELHŐALAPÚ KOMPLEX VÁLLALATI FOLYAMAT ÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER BEVEZETÉSE A HERCULES KFT.-NÉL „

 • Kedvezményezett neve: Hercules Investment Kft.
 • Támogatás összege: 7,21 millió Ft
 • Támogatás mértéke: 35%
 • Projekt azonosítója: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00547
 • Projekt befejezése: 2021. február 10.

A projekt keretében cégünknél bevezetésre került egy komplex vállalatirányítási ERP rendszer az alábbi főbb modulokkal:

 • Humánerőforrás menedzsment modul
 • Iratkezelő modul
 • Pénzügyi, számviteli modul
 • Kontrolling és vezetéstámogató modul

Ezen kívül szintén ezen projekt keretében megvalósítottunk egy online ételrendelést támogató és megvalósító rendszert. A fenti rendszerek bevezetése révén jelentőd hatékonyság növekedést értünk el vállalati folyamataink optimalizálása és digitalizálása révén.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 7,21 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Környezetbarát technológiák bevezetése a Hercules Kft.-nél – „HU09-0133-A2-2016” számú projekt

A projekt során beruházást valósítunk meg új, innovatív, környezetbarát technológia alkalmazásával, melynek célja szolgáltatásaink fejlesztése a Palatinus szállodában. Projektünk főbb tevékenységei:  Innovatív víztisztító berendezés beüzemelése, mellyel az ipari mosodánkban keletkező, valamint a mosogatógépekből származó szennyvizet gyűjtjük össze – kiegészítve az épület tetőszerkezetén keletkező esővízzel – és tisztítjuk meg úgy, hogy az ismét felhasználható legyen, ez által a vízfogyasztás nullára csökken (a párolgást az esővíz pótolja), míg a szennyvízkibocsátás 1200 m3-el csökken évente. A mosodai, mosogatógépek által kibocsátott, valamint az ezt a csapadékvízzel kiegészített víz egy innovatív víztisztító berendezéssel kerül megtisztításra, majd visszatáplálásra a rendszerbe. Radiátorok cseréje, fan coil-ra, modern energetikai rendszer által történő működtetésre, ezáltal az épület energiafelhasználásának jelentős csökkentésére. – A szálloda tetejének alkalmassá tétele napelemek telepítésére, a szálloda áramszükségletével megegyező áram megtermelése megújuló energiaforrásból, napelemek segítségével. – Nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, hőszivattyú és puffer tartályok telepítése: az energiahatékonyság javítása érdekében, az épület felkészítése az árammal történő fűtésre, melegvíz ellátásra.

Örömmel jelentjük, hogy a projekt sikeresen befejeződött, mától hivatalosan is zöld szálloda vagyunk! A munkálatok zökkenőmentesen zajlottak, mi pedig biztosítjuk Önöknek a megígért szolgáltatásokat: légkondicionálók beszerelve, nyílászárók kicserélve, hőszigetelés felújítva, tetőcsere befejezve, napelemek a helyükön. Szeretettel várjuk Önöket megújult szállodánkba, magasabb minőséggel!