Sopron eldugott kincse – a Taródi Vár

Foglalja el szállását a város szívében, a Hotel Palatinus****-ban, majd vegye nyakába Sopront!

A belváros felfedezése mellett elkalauzoljuk a Lőverek egyik eldugott szegletébe is, ahol a családi házak között egy középkori hangulatot idéző vár tornyosul a sűrű lombok mögé rejtőzve. A Taródi Várat saját kétkezi munkájával kezdte építeni a várak nagy szerelmese, Taródi István az 1950-es években, mely mára hazánk vizionális építészetének legnevesebb alkotása.

Építője halálát követően leszármazottjai vették át a vár kezelését, akik folyamatosan dolgoznak a ma még lezárt szárnyak látogathatóvá tételén. Az épület nagy része most is megtekinthető, így a belső udvart, egy kis múzeumot, különböző autentikus termeket, egy ajándékboltot és a második emeleti erkélyt is végigjárhatjuk, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Sopront körülölelő erdős dombvidékre.

Ajánlatunk:
• Kedvezményes belépőjegy a Taródi Várba*

Árak:
Felnőtt: 700 Ft
Gyerek/nyugdíjas: 500 Ft

Nyitva tartás:
Április – Október
10.00 – 18.00
November – Március
10.00 – 16.00

*A vár Sopron külvárosában, a Nándor Magaslat tetején található, mely autóval szállodánktól 5-10 perc alatt megközelíthető, közvetlen közelében pedig parkoló is található. A látványosság akár gyalogosan is elérhető egy kellemes, félórás felfedező séta révén.

Foglaljon közvetlenül a legkedvezőbb áron!

A szolgáltatás lefoglalásához kattintson az alábbi gombra, adja meg a dátumot és a szobatípust, majd válassza ki a Programok Sopronban és környékén című szolgáltatások közül!

Árkalkuláció & Online Foglalás